úterý 5. dubna 2016

My Daily Skin Care Routine

Na další přání vás čtenářů přináším tento článek věnovaný mé každodenní péči o pleť. Kromě kosmetických přípravků zde uvedených, vám chci říct, že se snažím zdravě stravovat a dodržovat pitný režim. Dopřeji si dostatek spánku a mám silné rodinné zázemí. Nekouřím! Na slunce nejdu bez SPF. O ochraně proti slunci napíši samostatný článek. Důležité je si uvědomit, že všechny tyto faktory mají vliv na naši pleť. Nepomohou nám drahé krémy, séra a ani super kosmetický salon, pokud nebudeme v psychické pohodě a zdraví.

Based on you requests, I prepared a summary of my daily skin care routine. I just wanted to say that other factors such as enough sleep, healthy eating habits, and good mood influence the quality of our complexion. I do not smoke. I do not sun tan and always use SPF. I will write a separate post about that.

Ranní rituál / In the morning

Obličej si myji přípravkem z řady Timewise 3 v 1 od Mary Kay (750,-Kč minus 40%), pak použiji kyselinu hyaluronovou od Nobilis Tilia (389,-Kč) a hydratační krém pro suchou až normální pleť Timewise od Mary Kay (870,-Kč minus 40%), jako oční krém použivám již druhé balení od Karin Herzog (cena kolem 1300,-Kč, recenze zde)

I cleanse my face with Timewise 3 in 1 by Mary Kay (MK), then I use hyaluronic acid by Nobilis Tilia and hydrating age-fighting moisturiser by MK. I use Karin Herzog eye cream. 



Během dne / During the day
Aplikuji oční krém i přes makeup. O rty během dne pečuji různými balzámy, ale o tom asi napíši také samostatný článek.

I apply eye cream even over makeup. I use lip care products but I will write about that in a separate article.



Večerní rituál / Evening ritual

Na odlíčení použivám léty ověřený odličovač od Mary Kay (530,-Kč minus 40%). Nyní testuji chrpový od Yves Rocher. Není špatný, ale MK je efektivnější. Obličej si myji vodou s přípravkem z řady Timewise 3 v 1 od Mary Kay, pak použiji vitamin E v kapslích Monoderma E5 (465,-Kč) a Retinol 6 TR - sérum od Medik8 (1090,-Kč) a hydratační krém pro suchou až normální pleť Timewise od Mary Kay (870,-Kč minus 40%), oční krém Karin Herzog použivám i na noc.

Zkoušela jsem čistící kartáček Philips, mycí utěrku - mikroutěrku od One Love Organics nebo mořskou houbičku, ale to jen příležitostně.

I remove eye makeup with Mary Kay remover. Now I am testing Yves Rocher remover. It is good but MK is still more effective. I cleanse my face with water and MK 3in1, then I use tocopherol 5% (vitamin E) by Monoderma E5 and then Retinol 6 TR - serum by Medik8. I use hydrating age-fighting moisturiser by MK and eyer cream by Karin Herzog. I tried cleansing brush by Philips, special wash cloth by One Love Organics or sea sponge but only occasionally.




Jednou za týden / Once a Week

Jednou za týden si dopřeji peeling obličeje - TimeWise mikrodermální sada (1800,-Kč minus 40%). Nejsem poradkyní Mary Kay, nevyhovuje mi způsob prodeje, ale některé jejich výrobky mám ráda. Používám je již několik let. Zkoušela jsem krémy jiných i highend značek, ale vždy se vrátím k těm mým ověřeným.

Once a week I use TimeWise® Microdermabrasion Set. I am not a Mary Kay representative. I am not a big fan of multilevel marketing but I like their products. I have been using them for several years. I tried other brands even highend products but I always return to the verified ones. 

Obličej si holím dle potřeby a nálady nasucho žiletkou či břitvou, tedy jen od lícních kostí směrem dolů. Nemám vůbec žádné dlouhé chloupky a zatím ani výrazné chlupy na bradě, ale pleť takto lépe přijme všechny produkty a působí pěstěnějším dojmem. Opravdu mi nenarostly silnější nebo delší chloupky.

I shave my face when I feel like it. It is not that I need it but the complexion "drinks" better the products and it looks better. I just enjoy the pampered look.

Jednou za pět týdnů docházím na kosmetiku, ale o tom až příště...
Once every five weeks I go to a beauty salon but I will tell you about that some other time...



Tento článek není sponzorovaný a veškeré výrobky jsem si koupila sama.
This article is not sponsored and I bought all the products mentioned in this article myself.

12 komentářů:

  1. Interesting Post to see your Skin Care Products :)

    lovely Greetings Martina, kisses <3

    OdpovědětVymazat
  2. nejste poradkyní mk, ale máte slevu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna kamaradka je a vzdy se nas domluvi vic a pak objednavame spolecne. Je to tak vyhodnejsi pro vsechny.

      Vymazat
  3. Ty máš pleť úžasnou :)
    já nějaké věci od MK měla a přiznám se, že horší kosmetiku jsem snad nevyzkoušela.
    the red dress

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji! Kazdemu sedi neco jineho. Neco zkusim, pak mam pupinky a zas se vratim k MK.

      Vymazat
  4. Fantásticos productos, yo lo he probado!!
    Besos

    OdpovědětVymazat
  5. nevím, co ti na to napsat, máš to prostě vychytaný...je to vidět na dokonalé pleti, prostě mládneš :-) J.

    OdpovědětVymazat
  6. koukam, ze jsi zastancem mary kay... to jeste odskousene nemam :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za článek! Těším se na nový s podobnou tématikou :)

    OdpovědětVymazat
  8. Such an interesting post, great routine Marty!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    OdpovědětVymazat
  9. Very interesting,I have some products of Mk
    xoxo

    OdpovědětVymazat
  10. Máš krásnou pleť a stejně Ti tvůj věk nevěřím. :)
    Je pravda, že psychická pohoda a spánek dělají hodně stejně jako strava.

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!