čtvrtek 20. února 2014

Logona Hair Color

Minule jsem se barvila oprávněně vychvalovanou hennou khadí, která mi ovšem obarvila vlasy příliš do červena, což se některým líbilo a některým méně. Hlavně jsem měla pocit, že mne tmavší barva dělá starší. Každopádně se postupně vymyla hlavně díky šamponu Thermal, který má působit proti vypadávání. No vlasy jsou po něm krásné, ale nevím, jestli mi spíš na padání nezabral Biosil. Tento šampon není vhodný po barvení, opravdu dobře vymývá barvu. Po barvení hennou používám Henné Color, měděná.

Barvu Logona  jsem si koupila proto, že jako jediná značka nabízí roslinnou barvu v odstínu indian summer, který se mi líbí nejvíc. Na výrobku se mi nelíbí cena 483,-Kč za 150 ml, ale jinak mne nadchla. Je již předpřipravená (rozmíchaná) v tubě, krásně voní po bylinkách (rozmarýn, možná hřebíček, trochu heřmánku) a po hodině jsem měla vlasy obarvené tak akorát, přesně můj přirozený odstín, jaký jsem mívala kdysi :-) Ovšem ne zcela dokonale kryje šedé vlasy. Takže opět jsem nenašla tu zázračnou hennu. Nespotřebovala jsem ani celé balení a to mám vlasy docela dlouhé, nešetřila jsem, ale zbylo mi tak akorát na odrosty.  Součástí balení jsou rukavice a čepice. Obojí v dobré kvalitě na jedno použití.

Barvu doporučuji těm, kteří nemohou najít svůj odstín mezi práškovými hennami, nechce se jim míchat vlastní, nemají rádi hrubost doma namíchané henny a nemají rádi vůni práškové henny...a nemají šediny.



Last time I used Khadí henna but it was too red for my hair. Some liked it, some did not. I think I look older in the darker tone. Anyway, I tried to wash the color out with Thermal shampoo. It works well but I am not sure it is the best for hair loss. Biosil tablets did the job, I think. After henna dying I use Henné color, copper, to keep the color longer. 

I bought the color cream Logona because they offer my favourite shade: indian summer. I do not like the price though CZK483 for 150ml but I like it very much otherwise. It is ready to use, nice smell and the color came out after one hour just right. Except it does not cover grey hair perfectly. So, I have not found the miraculous henna yet. I did not use the whole package. Just the right amount is left for the next time. Part of the package are gloves and cap of a decent quality. 

I recommend the color to those who cannot find the right shade among the powdery henna, lazy to mix your own, do not like the mud structure and do not like the typical powdery mix henna smell ...and do not need to cover grey hair. 




This henna was too red for my hair. This shampoo I use for color recovery and keeping. 
Tato henna na mých vlasech byla příliš do červena. Šampon používám pro oživení barvy.



33 komentářů:

  1. Very interesting products. Since i made my hair grean as a young women i prefer professional hair-dcolor ;)
    http://glamupyourlifestyle.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I totally understand! Well, I went to professionals (quite well known and expensive) and it did not come out right. Also, the second the same lady did only half of my head, grrrr. Never again! I had an OK experience with semi-permanent color applied by a pro, once.

      Vymazat
  2. Moc pěkná barva... Já jsem asi antitalent, henu jsem zkoušela v těhotenství a asi jsem ji použila špatně, jelikož mě neobarvila vůbec. Byla to ta obyčejná z drogerie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám docela ráda tu z DMka, protože mají měděnou a tak nějak to obarví a je vcelku levná. Musím dávat pozor na aplikaci, aby jsem ji nananesla opravdu všude, protože jinak ráda mapuje.

      Vymazat
  3. S brýlemi ti to strašně slušíí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle barva Ti sedí, vypadá přirozeně. Jakou máš svojí barvu vlasů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ta je srovnatelná s mojí přírozenou barvou za mlada. Nyní už je trochu taková mdlá, nemá tam tolik té ohnivé či jak to popsat, už se objevují šedé vlasy.

      Vymazat
  5. Marti, krásná barva, mně se teda líbí více než ta henna posledně:) Škoda, že je slabá na šediny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je, ale uvidíme, když to tam nechám déle, třeba to půjde. Děkuji!

      Vymazat
  6. Очень красивый цвет волос.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti s brýlemi Ti to neskutečně sluší :) !

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Máš krásné vlasy, Marti a barva ti perfektně sedí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, barva vlasů je nádherná! Moc hezky hrají všechny barvy - vlasy, barva skel brýlí a rtěnka. Prosím Tě, co je to za rtěnku? Eva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát! Je to Avon, seductive violet, s trochou nude rtěnky.

      Vymazat
  11. Barva vlasů moc krásná a moc se mi líbí také výrazná rtěnka. Fakt ti to sekne! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,
    pozývam ťa ku mne na giveaway. Hráme o novučičkú farebnú košeľu. Stačí splniť dve jednoduché pravidlá a môže byť tvoja
    http://mademoiselleiva.blogspot.cz/2014/02/giveaway-colorful-shirt.html
    Prajem pekný deň
    Iva Klepi

    OdpovědětVymazat
  13. WOW! Parádní božská barva! :) Sluší ti! :)
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, barva Ti moc sluší, je krásná a přirozená! A taky to má takový efekt na zdraví vlasů jako Khadí, okamžitě viditelný? :-)
    Po Logoně jsem pokukovala taky a docela by mě to lákalo, ale mám oproti Tobě krátké vlasy, dá se to použít na několikrát nebo se to musí hned vypotřebovat jako chemická barva?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten efekt není takový jako u Khadí. Může se použít na několikrát. Použila jsem ten zbytek včera na odrosty, ale žádná velká sláva to není. U Khadí je problém, že nemají ten správný odstín a netroufám si to nějak míchat. Takže zůstanu u té z DM, ta není špatná.

      Vymazat
    2. Díky moc Marti, tak to je fajn, že se může použít několikrát, uvidím, jestli ji někdy prubnu.Aspoň ze zvědavosti :-)
      Já si na tu hennu zvykla, i na to patlání prášku, ale u mě není problém s odstínem, že....ono to fakt chce zkusit míchat, ale je to teda dost dobrodrůžo, ideální by bylo, mít třeba pár vlasů odstřižených a pak zkoušet poměry barev. Já třeba s tou oříškovou, což by možná pro Tebe nemusela být špatná barva, začala v poměru s červenou - 3/4 hnědá a 1/4 červená, pak půl napůl a teď už jedu od oka a dávám více červené než hnědé :-)....vyhovuje mi, když mi vylezou šediny na skráních, že prostě můžu kdykoliv napatlat a ani nemusím celou hlavu...proto jsem radši, když barvu můžu použít opakovaně...Ale jasně pokud Ti vyhovuje ta z dm, tak to je super, kamarádka si ji taky chválila :-)

      Vymazat
    3. Kvalitou je Khadí nej, ale to míchání a poměr barev asi neodhadnu. Já mám pár šedých vlasů hlavně tam, kde je pěšinka :-(
      Ta z dmka jde, není to žádná sláva, ale vcelku funguje.

      Vymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!