neděle 17. března 2013

V divadle



Když já jsem byla malá, tak mne babička brávala do divadla. Vzpomínám si, že to byl vždy slavnostní okamžik, kdy jsem si vzala sametové šatičky nebo sukýnku s bílou halenkou. Babička na odpolední představení nosila krásnou halenku s mašlí a sukni nebo večer šaty či kostýmek, který nosila právě do divadla. Chodily jsme na operety, ale i dětská představení. Na jednom takovém představení určeném pro děti jsem byla i já, ale tak trochu jsem se na tom večerním představení v mém oblečení necítila. Kdybych zvolila černé nebo i modré džíny asi bych se více přiblížila vkusu ostatních diváků.

Proč dávají lidé takový příklad svým dětem? Vždyť v obchodech je tolik hezkých věcí za rozumné ceny. Vstupenky byly poměrně drahé, takže to rozhodně nebylo o penězích. 

Můj outfit byl ovlivněn trendy na jaro a sice černo-bílou kombinací a zároveň asijskými motivy, kterými se momentálně nechávám ovlivňovat přímo v Japonsku. Omluvte tedy mou nepřítomnost do konce března. Budu se snažit reagovat na vaše milé komentáře, za které vám předem děkuji. Příspěvek je přednastaven.

Ani jsem se raději nepřezouvala
Tentokrát nebyl čas na vlnění vlasů
 





32 komentářů:

  1. Moc ti to sluší!
    A úplně jsi mi připomněla, jak jsem teď nedávno vyslechla rozhovor děvčat (tak 16 - 17 let) v kabince H&M.
    "Hmm, tyhle legíny si vezmu do divadla." "A co k nim?" "Tričko, co jinýho?"
    Takže asi tak..

    OdpovědětVymazat
  2. What a elegant outfit. The blouse looks a little bit Asian style, great

    Glamupyourlifestyle.blogspot.de

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké!!! halenka/kabátek v japonském stylu je moc krásný..mám ráda tyto motivy:)jinak s tím odíváním je to hrozná škoda:( já si vždycky tak užiju každou příležitost na kterou se můžu vyparádit a přišlo by mi hrozná škoda vzít si do divadla něco obyč, natož džíny:DD

    OdpovědětVymazat
  4. Ta halenka je moc hezké a psaníčko taky :)
    Taky mi vadí, jak se lidé v dnešní době oblékají na společenské události. Minulé Vánoce jsme byli v Obecním domě na koncertu vážné hudby. Už si nepamatuji, co to bylo za orchestr, ale vím, že to bylo zvučnější jméno. No a přítel byl téměř jediný v obleku a já jediná v dlouhých šatech... A v divadle Hybernia na představení Pierra Richarda byla většina osazenstva v džínách a mikinách...
    Užívej Japonsko! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš pravdu, je smutné kolik lidí se vůbec nezabývá vhodnou volbou oblečení k dané příležitosti a vůbec je nenapadne, že můžou svým oblečením vyjadřovat úctu nebo zrovna neúctu osatním, se kterými jsou v kontaktou.
    Užij si Japonsko! Těším se, co vliv dálné Asie provede s dalšími příspěvky:)

    OdpovědětVymazat
  6. Martinko, byla jsi skutečná kočka. Moc ti to slušelo a líbí se mi na tobě jak Líčení, vlasy tak i outfit ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. ta halenka je krásná moc ti sluší :) a ten "cuff" do vlasů se mi hrozně líbí, už si musím taky nějaký pořídit :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Proč se stydíte za to, že jste dobře oblečena? Stydět se mají oni - za to, že nedodrželi dress code.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc ti to sluší ! :)
    Alespoň někdo pěkně reprezentuje , já do divadlo chodím pravidelně a úplně mi nesedí když tam lidi chodí ve špinavých botaskách , riflých a obnošených tričkách ... Chápu že ne každý má doma večerní róby a taky chce občas zajít za kulturou , ale mám radost když je někdo na takovýhle večer řádně připraven , jako ty ! :) Super !

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. To je naprosto nádherné. Absolutně mě to okouzlilo. Především vršek v asijském střihu a vzoru :) Japonsko miluji. Moc povedené!

    OdpovědětVymazat
  11. vse perfektne sladene (jako vzdy :) ) a navic trendy :)

    fashion & beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  12. Všem děkuji za krásné komentáře a zdravím z Japonska!

    OdpovědětVymazat
  13. Sluší ti to :) máš moc krásné vlasy:)))

    http://nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Marti ať se Ti v Japonsku líbí a těším se na články o něm :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Strašně krásný trendy outfit, Martinko! Nezbývá mi nic jiného, než s Tebou souhlasit! Opravdu nechápu, proč lidé v dnešní době neberou divadlo jako významnou kulturní událost a oblékají se, jak někam do kina v obchodním centru. Je mi to moc líto. O to víc, když vidím, že jsi byla na tak krásném představení, které si určitě zaslouží víc než džíny (dnes už je výjimečné, když vůbec napadne někoho si vzít černé kalhoty :(

    OdpovědětVymazat
  16. Posílám pozdrav do Japonska:) A mooc Ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
  17. marti tohle ti neskutečně sluší!já se obávám,že už to s tím oblečením v divadlech a podobně lepší nebude...jéé a Japonsko,moc si to užij a těším se co si pěkného přivezeš! :))

    OdpovědětVymazat
  18. Marti, zdravím do Japonska a k Tvému outfitu. Tento článek by měl vidět každý návštěvník divadla/koncertu vážné hudby etc., ve sportovním outfitu. Džíny a sportovní mikina se prostě na takové akce nehodí a jak jsi psala. O penězích to opravdu není. Budiž víc sukýnek a halenek v plénu:)

    OdpovědětVymazat
  19. Hernajs, moc ti to slušelo, oblečení i líčení jsou úžasné!

    OdpovědětVymazat
  20. Mo ti to slušelo, ta halenka je krásná!
    Alespoň někdo ví, jak se obléknout do divadla.
    Uři jsi pobyt v Japonsku. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Me se tohle moc libi, i make up i sacko... ale musim rict, ze mi v tomhle prijdes trosku starsi, nez v ostatnich outfitech. Mozna je to tou cervenou rtenkou, nevim, ale jinak je to fakt nadherne sladene.

    OdpovědětVymazat
  22. Marti-mluvíte mi z duše. Před nějakým časem jsem navštívil Státní operu a rovněž jsem nechápal. Dámy se ještě tak nějak povětšinou snažily, aby jim to slušelo a působily alespoň trochu slavnostně, ale kolik pánů v džínách tam bylo, to jsem opravdu nevěřil svým očím:-( Bohužel pro většinu lidí už je zřejmě málo co slavnostní.
    Hezké dny. Ráďa.

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné jako vždy, ale vyzdvihl bych účes. Geniálně jednoduchý, mladistvý, elegantní, dokonalý.
    Mrzí mě úpadek divadla obecně, v takovém kontextu jsem nucen tleskat i těm co přijdou v montérkách za to že vůbec přišli...
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  24. Teda Japonsko ti strašně moc závidím! Musí to tam být skvělé. Jinak ti to neskutečně sluší, ostatně jako vždy. A taky nechápu, proč se lidé neumějí obléct aspoň trochu slušně, když jdou na nějakou společenskou akci.

    OdpovědětVymazat
  25. Věřím Martino, že jsi byla jedna z nejelegantnějších žen v divadle. Krásná inspirace Japonskem!! Mě taky hodně mrzí kultura oblékání v kultuře. Když byly moje holky malé, chodily jsme přesně na ta dětská představení a byla to příležitost se "vyfiknout"...Zdravím do Japonska!

    OdpovědětVymazat
  26. Gorgeous Outfit! i´m a big Fan of your Wardrobe <3

    Happy Monday :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ta výrazná rtěnka je taková "třešnička na dort" a krásně to doplňuje. Někteří, nebo spíše některé si nevšimly, že existují i jiné typy kalhot než rifle.

    OdpovědětVymazat
  28. Tak tohle se mi moc líbí! Super slušivé a super trendy :-)
    Já už se ani k oblečení ostatních nevyjadřuji. Je to dáno kulturou a (ne)kultivovaností národa, obojí bohužel značně na poklesu...
    Zdravím do Země vycházejícího slunce (a závidím)!



    OdpovědětVymazat
  29. krásný divadelní outfit, kéž by takhle elegantně chodili všichni, http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Opravdu moc Ti to sluší!!:-))
    Když jsem byla naposledy v divadle, odcházela jsem zklamaná. Většina lidí(u, žen bez rozdílu) přišla v odrbaných džínách, připadala jsem si jako v jiném světě. Ale i tak, budu raději vypadat jako jediná "divná", budu chodit upravená a pokusím se to naučit i své děti..

    OdpovědětVymazat
  31. Marti, tak prozraď, co děláte v tom Japonsku. Aspoň mě soukromě do zprávy, jsem napjatá jak kšandy.

    Jinak Tvůj blog jsem teď ukázala mamce a říkáme, jak jsi krásná ženská. Obličej jak panenka a nádherný vlasy. A já vidím, jak zrzkám sluší rudá rtěnka. Takže jdu do ní taky...:-)

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!