pátek 4. ledna 2013

Mohou se punčocháče nosit do otevřených bot?

EDIT 11:26hod.: Jsou vhodné neprůhledné punčocháče na denní případně večerní nošení do otevřených bot?

Tento příspěvek měl být původně o báječném růžovém kašmírovém roláku, ale nakonec jsem se zaměřila na boty. Mohou se nosit boty s otevřenou patou a špičkou s neprůhlednými punčocháčemi? Občas je to dovoleno, ale jedna z věcí je, aby nebyl vidět šev na palci. Také si myslím, že by to měly být boty s "peep toe" špičkou. Samozřejmě záleží na vkusu každé z nás. Asi pořád ale platí, že do sandálků průsvitné hnědo-rezavé punčocháče se zesílenou špičkou nepatří. EDIT: samozřejmě na společenské akce patří punčocháče, já to řeším těmi s otevřenou špičkou, viz níže (díky summertime za komentář). Já jsem měla na mysli spíše ty neprůhledné punčocháče.

1. Co vy na to? Mohou se nosit neprůhledné punčocháče do otevřených bot? Nebo alespoň do lodiček s otevřenou špičkou?
2. Přezouváte se přes den v práci z kozaček do lodiček, balerínek nebo jiných elegantních bot?

Šev vidět není ani při maxi zoomu :-)

S půjčenou dětskou kožešinkou pro legraci, takto už pro mne NE

Samozřejmě jsem šla po venku pěšky v kozačkách...
Kašmírový růžový pléd jsem upotřebila uvnitř namísto svetru

Punčocháče s otevřenou špičkou k plesovým šatům


"That old thing about not wearing tights with an open-toe doesn't exist anymore," Zoe told the publication." And it's a very economical way to winterize your spring accessories." - Rachel Zoe

(Podle Rachel Zoe už neplatí, že nemůžete nosit punčocháče do otevřených bot, navíc je to ekonomický způsob jak nosit jarní věci i v zimě.)  

"You can wear tights with open-toed shoes, as long as there's no reinforced toe or even toe seam," says London.
 
(Podle Londonové můžete nosit punčocháče do bot s otevřenou špičkou, pokud není patrná zesílená špička nebo šev)
[heidi_klum400.jpg]
Zdroj: zde
Zdroj: zde






67 komentářů:

  1. Takto, na tom, ze pancuchace s vytrcajucim svom v otvorenej spicke vyzeraju hrozne, sa asi zhodneme vsetci, o tom netreba ani diskutovat. Ja vseobecne nie som fanda tohoto sposobu nosenia, ale ak uz, nech su to pancuchy nepriehladne. Mne pridu strasne smiesne tie presvitajuce prsty spod pancuchy, neviem preco :)
    Nicmene, tebe to na fotkach velmi slusi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Napřed jsem o tom ani diskutovat nechtěla, ale pak po projití webu (a hlavně názor Rachel Zoe), jsem si řekla, že je to naopak dobrý nápad na diskuzi, i když asi předem znám výsledek :-)

      Vymazat
  2. Moc ti to sluší! :)
    Jinak s těma punčocháčema... Podle mě by je měl každý nosit tak, aby mu to bylo příjemné! :)

    http://my-colorful-kingdom.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Prima odpověď, trošku lišácká ;-)

      Vymazat
    2. No trošku jo, ale pokud se v tom někdo cítí dobře a líbí se mu to, nevidím důvod aby to tak nenosil a naopak! :))

      Vymazat
  3. Podle mě to nevadí, jedině pokud jsou ty punčochy neprůhledné. Neřídím se nějakým pravidlem, ale prostě se mě osobně obyčejné tělové punčochy v otveřené botě nelíbí, nemůžu si pomoct :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Přiznám se, že mám jedny boty s otevřenou špičkou, do kterých černé punčocháče nosím. Jinak většinou spíš ne...Tělové punčochy nenosím vůbec.

    OdpovědětVymazat
  5. Jako do společnosti určitě punčochy být mají, základ etikety.. a pokud se někdo chystá tančit, většinou má boty otevřené, takže není co řešit. Samozřejmě alespoň ty punčochy bez hnědého lemu :). Celkově nějak neřeším, jestli někdo má punčochy vidět, stokrát horší mi přijdou na plesech slečny s krátkými šaty a holýma nohama :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Děkuji za komentář. Neměla jsem vůbec zmiňovat silonky a zdůraznit ty neprůhledné silné punčocháče.

      Vymazat
  6. Tady pro zajímavost ještě citace ze Špačkovy etikety: "Do páskových bot můžeme vzít punčochy bez zesílené paty nebo špičky, to je podle mne to nejlepší řešení. Jít naboso je na hranici společenské důstojnosti.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Na boso asi raději ne, ale silonové punčocháče s otevřenou špičkou to, myslím, v dnešní době řeší. Dají se koupit v Marks&Spencer. Myslím, že když pan Špaček psal tuto knihu, ještě nebyly v ČR. Já jsem měla své první z USA asi před deseti lety.

      Vymazat
  7. Růžový rolák je naprosto úžasný, po takovém dlouho toužím. Ale jelikož neholduji nakupování oblečení, tak pravděpodobnost, že ho najdu, je téměř mizivá.
    Jinak já snad žádné boty s otevřenou špičkou nevlastním, když už vybírám společenské boty, volím vždy lodičky s uzavřenou špicí (tudíž tento problém neřeším). Myslím si, že existují daleko větší módní prohřešky- stačí se projít po ulici. Třeba nošení punčoch či legín bez delšího svršku mi přijde mnohem děsivější než punčochová špička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem ho v Římě cestou k Vatikánu.
      Jinak souhlasím. Myslela jsem spíš neprůhledné punčocháče na denní nošení do otevřených bot ne nutně společenských.

      Vymazat
  8. k pančuchám sa vyjadrovať nebudem lebo sa v tom až tak nevyznám :) ale idem sa vyjadriť k tvojim vlasom, neskutočne ťa omladí a veľmi ti pristane cestička na stred, malá zmena a veľký efekt, fakt! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva postřeh, asi to bude pravda, jak na to koukám. Dnes ji mám uprostřed :-)

      Moc děkuji.

      Vymazat
  9. Myslím,že neprůhledné punčocháče jsou do otevřených bot ok:)
    A pěšinka uprostřed ti opravdu velmi sluší:)

    OdpovědětVymazat
  10. Neprůhledné punčochy do otevřených bot mi nevadí. Zesílené špičky a paty jsou mimo, jasně. Ale přiznám se, že až tady teď u tebe jsem prvně viděla ty tělové punčochy bez špičky, dosud jsem se s tím nesetkala. A popravdě, asi se mi to ani moc nelíbí - chápu, že to řeší potřebu zahalených nohou do otevřených společenských bot, ale jednoduše: je to divné :D Od lemu sukně po nárt zahalená kůže, špička nohy nezahalená - už jen ta představa mi kroutí hlavou a vzbuzuje úsměv :D
    Fuchsiový roláček je bezva a spolu s korálky tvoří fakt super kombinaci! :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Ty pučocháče jsou jako neviditelné, mám je v identické barvě mé kůže a hlavně nejsou pod dlouhými šaty vidět, není mi zima a kdyby mě náhodou nějaké boty chtěly dřít, tak nemaj šanci mi tolik ublížit :-) Mně to funguje skvěle už mnoho let a jsem s tím spokojená. Rozhodně lepší než to, co často vidím na plese (rádoby opálené nohy v punčocháčích se zesílenou špičkou). Jinak nelze je nosit do páskových bot, musí být takové, aby lem nebyl vidět. To je potom lepší si vzít hodně tenké bez zesílené špičky, skvělé jsou Wolford.

      Vymazat
    2. Jo, tak takhle jak to popisuješ, to zní celkem rozumně. Ale předpokládám, že zásadní asi bude trefit správný odstín kůže.
      Verunka

      Vymazat
  11. Na Tvůj blog jsem dnes narazila poměrně náhodou, a jsem v úplném úžasu, Tvůj styl oblékání je skvělý, přijde mi, že přesně víš, co a jak Ti sedí, a co s čím zkombinovat. Fakt klobouk dolů, na Tvůj blog se budu určitě vracet častěji :).

    OdpovědětVymazat
  12. Outfit se mi moc líbí a černé neprůhledné punčochy do otevřenách lodiček taky! Tak jsem to párkrát měla a nepříjde mi to zlé :)

    OdpovědětVymazat
  13. ano urcite muzou!!! :) jakekoliv do jakychkoliv. treba i sitovane do otevrenych :)

    OdpovědětVymazat
  14. mne se to na fotkach libi, ikdyz sama jsem to tak nikdy nemela, mam dostatek lodicek, do kterych si nepruhledne puncochace dovolit mohu a nemusim resit prsty, sandalky a boty se spickou nechavam na leto, kdy nemusim puncochace nosit vubec a na plesy to bohuzel musim vydrzet :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor. Já mám obrovský problém a sice nemohu téměř nosit lodičky s uzavřenou patou i špičkou. Když je uzavřená špička, musím mít otevřenou patu a případně naopak. Mám chodidla různá a nikomu to nepřeji :-) Sehnat boty, aby seděly, je pro mne velmi obtížné. Už jsem přemýšlela, že si nechám nějaké černé lodičky ušít, ale nenašla jsem.

      Vymazat
  15. Outfit je opět skvělý! Do tech jako to máš ty je to skvělé, leckdy lepší než ošklivý vykukující palec s oloupaným lakem :) Na všech tvých přiložených fotkách je to pěkné, hlavně pokud není vidět šev, ale nesnáším to v letních sandálech(na podpatku):) Taky samozřejmě záleží na barvě bot a typu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mně to přišlo divné, jak to mají ty hvězdy na fotkách, proto mne to inspirovalo k tomuto příspěvku.

      Vymazat
  16. 1) ano
    2) já do lodiček ne, ale dámám vřele doporučuji
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  17. mně se to líbí, je to super a ta růžová kožešinka je rozkošná:)

    OdpovědětVymazat
  18. Černým neprůhledným punčochám bych se nebránila do otevřené špičky, ale samozřejme souhlasím, pokud není vidět šev. Takové botky si ale ráda užiji v létě, na zimu v plesové sezoně nosím raději ty se špičkou zavřenou. Kolikrát ti na špičku někdo šlápne a moc příjemné to není. Rozhodně mi to ale nepřijde tak šílená módní kombinace, se silonkami už je to horší.

    Mimo to, super outfit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já jsem to myslela spíše na nošení na jaře nebo nyní přes den třeba v kanceláři. Samozřejmě i na večírek, kde se mohu přezou a tak podobně.

      Vymazat
  19. To růžový pončo je úžasný!

    Já myslím, že do otevřených bot se prostě punčcháče nehodí obecně, ale když není zbytí, nedá se nic dělat. Ale ono to záleží na stylu dívky, tobě tam ty černý punčocháče seděj hezky, tak proč ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, ale není to pončo, je to pléd, ale kašmírový a hodně příjemný, a tak se dá nosit různě.

      Vymazat
  20. Marti barevné a neprůhledné bez zesílených pat a lemů mi nevadí.
    Obecně tedy silonky přímo nesnáším, ale samozřejmě do společnosti je akceptuji.
    Ty silonky bez špičky mi tedy příjdou trošku vtipné, ale zase je to fajn vychytávka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to vychytávka a jak jsem psala, není mi zima a nic mě v silonkách nedře :-)

      Vymazat
    2. Mě vždy zásadně dřou okraje špiček, takže bych potřebovala ještě něco vychytanějšího :))
      Paty mě ani tak netrápí, ale prsty mám vždy plné půchýřků

      Vymazat
    3. To mne u některých bot taky a nalepila jsem tam silikonové proužky a pomohlo to. Já pořád něco podobného řeším, už je pro mne pohodlí docela důležité.

      Vymazat
  21. za mě ano, není na tom nic špatnýho, jinak moc krásný outfit :)

    OdpovědětVymazat
  22. já myslím, že můžou, ale sama je v otevřených botech nosím minimálně, ale jak to máš tady ukázáno, tak se mi to líbí! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. beautyful heels! Could you please consider following each other? I have been blogging every day all throughout Xmas until tomorrow I think you could really love my blog www.shineonbyandrea.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ak sú to fakt nejaké nepriehladné tak myslím že to tak nevadí;)
    http://galaxy-with-bee.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. Já za mě neprůhledné punčocháče do otevřených bot i do lodiček ano. Vypadá to dobře, ale chce to citlivě nakombinovat. :)
    Tobě se to ovedlo. Rolák má krásnou barvu, ladí s botkami a kožešinka i růžové pončo k tomu vypadá skvěle.
    Jinak já když už mám mít punčochy, tak také jedině s otevřenou špičkou.

    OdpovědětVymazat
  26. Viděla jsem nějaký pořad o módě a tam stylistka hodnotila outfity známých žen. Dost mě překvapilo, že jí průhledné hnědé silonky přijdou naprosto pasé a nevkusné a dávala přednost radši hnědým neprůhledným... Mě se s neprůhledných líbí hlavně černé (případně barevné, ale to asi záleží na outfitu). Já s Tebou souhlasím ... asi bych volila to, co ty ... případně mi přijdou jako dobrý nápad punčocháče s otevřenou špičkou ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj názor. Já hnědé nosím, když mám k tomu oblečení. Jinak černých mám asi nejvíc.

      Vymazat
  27. Ten svetřík a kožešinka jsou super. Mě se hrozně líbí černé punčocháče a ktomu boty s otevřenou špičkou. U těch průhledných, jak kdy. Záleží, jak se to zkombinuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc jsi mne potěšila. Děkuji. Ono vždy záleží, jak to působí celkově, to máš pravdu.

      Vymazat
  28. Moc pěkný outfit!
    A co se punčocháčů týče, neprůhledné bez švu ano, ale klasické hnědé silonky NENE! Ovšem punčocháče bez prstů mi přijdou poněkud úchylné :-))

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To mne ani nenapadlo :-), protože fakt téměř není poznat, že je mám a řeší to víc jak jeden problém např. fungují i jako stahovací kalhotky. Samozřejmě je nikomu nenutím :-)

      Vymazat
  29. Na Kate Moss to samozrejme vypada uzasne, ale ja osobne se stejne nejak v puncochacich a otevrenych botach necitim.
    Ty puncochy bez spicek jsem jeste nevidela...super zlepsovak:D

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
  30. Teda to se diskuze rozproudila! Přidám se tedy i já se svým názorem. Rozlišovala bych společenské události a běžné nošení. Současná móda umožňuje téměř vše a když vidím dobře zkombinované ponožky/punčocháče v jakýchkoliv barvách i s páskovanými sandálky - zní to šíleně, ale když to nositelka umí "prodat" a celkový vzhled tomu odpovídá, říkám si proč ne??
    Naopak na oficiální události: plesy, inaugurace, pracovní večírky, opera atd. si myslím, že je nutno nosit punčocháče/punčochy. Což ale předpokládá i vhodnou obuv - tj. s uzavřenou špičkou a patou. Existuje dnes i punčochové zboží s neviditelnými švy a v tom případě mi např. peep toe nepřipadá špatně, ale páskované boty a punčocháče jsou katastrofa. Z čehož vyplývá, že na ples se páskované boty jednoduše nehodí. Ano, prodejci bot a "celebrity" se nás snaží přesvědčit, že tyto boty jsou jediné správné, ale mějte mě třeba za konzervu, myslím si, že jsou nevhodné. Veronika

    OdpovědětVymazat
  31. jako klidně, už to dávno není faux pas ;) takže souhlasím s citáty

    OdpovědětVymazat
  32. Ne! Hlavně na společenské akce! Jsem holt stará konzerva!

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!