středa 2. května 2012

Mé módní postřehy z Japonska

Až nyní jsem si našla ten správný čas usednout k počítači a dát dohromady pár spíše drobných postřehů z Japonska týkajících se módy:

Boty na podpatcích, ponožky do lodiček, oblečení jako pro holčičky,
značkové kabelky a značkové obchody

Většina Japonek chodí na podpatcích. Nejsou to zpravidla ty extrémně vysoké a ještě s platformou, ale spíše střední, ve kterých se dá chodit. I když mnohé z nich dosti klopýtají a zakopávají. Velké části žen jsou boty tak o číslo větší. Nevím, proč to tak je, ale možná je to pro ně prostě pohodlnější.

Také nosí gumičku přes nárt, která drží botu a je módním doplňkem. V obchodě s obuví prodávají různé designy těchto elastických pásků.

V obuvi je možné koupit různé silikonové, gumové či kožené vložky, opatěnky a kdovíco do bot, stejně jako u nás ale v mnohem rozšířenější nabídce, tvarech, tloušťkách a provedeních.

Do lodiček s oblibou nosí krajkované či jiné ponožky nebo alespoň kraječku kolem nártu. V obchodech nabízí obrovské množství různých ťapek, ponožek, podkolenek, nadkolenek, punčoch, silonek...
Velký výběr všeho možného na nožky
Japonky (nejen studentky) s oblibou nosí krátké sukýnky s volánky, krajkované halenky s kanýrky, také různé mašličky, pentličky a svetříky různých tvarů a především spíše v pastelových barvách nebo hnědé, šedé, černé. Ve vlasech nosí ozdoby v mnohem větší míře jako u nás. K tomu jako doplněk nosí nejčastěji kabelku LV nebo Coach. Na druhé straně starší dámy chodí v kostýmcích od Chanel nebo v podobném stylu.
Ponožky s krajkou do bot na podpatku
Vzorový outfit na ukázku

Na mnoha místech jsou značkové obchody s luxusním zbožím a to jak samostatné kamenné obchody tak i oddělení v obchodních domech. Zejména jsem několikrát navštívila Burberry. Bohužel velikost 38 mi neseděla přes záda a čtyřicítka byla příliš velká. Tuto značku a zejména design mám moc ráda, proto jsem neododala a pořídila si "alespoň" deštník.

14 komentářů:

  1. To je hodně zajímavé!
    A Burberry mám moc ráda:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od článku z Japonska jsem čekala víc :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu napsat o budhistických chrámech, papírnictví, restauracích, autech, umístění volantu, škole, školce, sexu, rychlovlaku, ale to se nevztahuje k tématu blogu. Ještě budou příspěvky o kosmetice. Co byste si představovala? Za týden jsem toho stihla hodně, ale má cesta nebyla o módě a bylo obtížné fotit lidi, moc se jim to nelíbilo. Někomu to přijde zajímavé, někdo čekal víc. Není člověk ten, co by se zavděčil lidem všem.

      Vymazat
    2. A barvení vajíček se vztahuje k tématu blogu? Podle mě můžete psát i věci "ze života"... Proč by ne? :-)

      Vymazat
    3. Nechci tu psát o "věcech ze života." Psala jsem, že barvy vajíček "odpovídají letošním jarním trendům" a dále jsem měla oblečený lososový svetřík. Líbí se mi, jaký máte přehled o mém blogu. Snad ještě lepší než já :-), ale naštěstí ne o mně a při tom zůstaneme.

      Vymazat
  3. Proč jste tak zatížená na luxusní značky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jste na to přišla? Kvůli tomu, že jsem si koupila jeden deštník a mám tu na blogu jedny šaty Gucci? A i kdyby... co na tom, že se mi líbí luxusnější věci?

      Já většinou u svých věcí vůbec značky nezmiňuji.

      Vymazat
  4. moc hezký post! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyz jsem byla v Cine, moda byla uplne stejne infantilni:)ale ma to sve kouzlo! ten destnik je super a nejlepsi by k tomu byl i ten burberry trench, ten je fakt krasny!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Opravdu to mělo kouzlo a neustále jsem je obdivovala, jak jsou hezky vyparáděné. Málokdo měl džínsy a triko. Je škoda, že bych tu v podobném outfitu působila opravdu nepatřičně.

      Asi ty kabátky byly ušité na Japonky, protože mi neseděly. Ostatně všechno oblečení, které se mi líbilo, mi bylo poněkud těsné a větší neměli.

      Vymazat
  6. Ty kabátky jsou dokonaléé ! a ten deštník ♥ wooow :))

    OdpovědětVymazat
  7. Destnik je nadherny a ten ruzovy trenchcoat by urcite taky stal za hrich.
    Strasne jsem se tesila na tvoje zazitky z Japonska.
    A osobne jejich styl obdivuju...podle me jsou v mode mnohem odvaznejsi, cool a neboji se experimentovat...ne jak u nas, uniformita a sede mysky.
    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!