úterý 6. února 2018

Long Green Dress at the Viglas Castle

Představuji vám mé první zelené dlouhé šaty. Proč první? Této barvě jsem se dlouho vyhýbala, ale dostávám tolik komplimentů, když nosím zelenou, že jsem se rozhodla ji zařadit do svého šatníku. Je to příjemná změna a velká zábava. Šaty jsem zkombinovala s krásným elegantním šátkem značky Vangel, který se nazývá – Zlatá princezna a myslím, že název přesně sedí. Já se v něm cítila přímo královsky majestátně. Pocit rozhodně ještě umocnila mašle, která je nyní tolik populární.

I introduce you my first green long dress. Why first? Well, I have been trying to avoid this color for a long time but then when I wear green I receive so many compliments. Therefore, I decided to let this color be a part of my wardrobe. It is a nice change and big fun. I combined the dress with a beautiful elegant scarf by Vangel, which is called Golden princess, and I think the name is just precise. I felt like a queen, her majesty. The feeling was even stronger thanks to the now very popular bow.




18 komentářů:

  1. Hi dear, so beautiful! It`s your color really

    OdpovědětVymazat
  2. Aby zrzce neslušela zelená....moc krásné.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  3. what a beautiful and so elegant dress! Green is one of the trendy color right now ;)

    https://4highheelsfans.wordpress.com/2018/02/04/first-anniversarheel/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much! Green is trendy and I'm discovering it.

      Vymazat
  4. Wow, zelená ti opravdu sedne. :) Ani mi nevadí, že jsou dlouhé. Jsou pěkné.

    OdpovědětVymazat
  5. Sukienka piękna!!! co za kolor! Cudowny! i super jest ta kokarda :) Kisses :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zelená je vaše barva! Vypadáte v ní opravdu nádherně! Nemůžu si odpustit malou poznámku, ale opravdu se Vás nechci dotknout - v anglickém textu máte dost chyb, nepřemýšlela jste o tom, že byste to po sobě třeba nechala někoho zkontrolovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Můžete mi prosím říct, kde konkrétně mám chybu? Vážně tam nevidím nic špatně. Možná už se mi ta gramatika vytrácí z hlavy.

      Vymazat
    2. Mohla jsem svůj komentář líp formulovat - nejde o konkrétní gramatické chyby, ale spíš o slovosled a stylistiku. Připadá mi, že české věty překládáte dost doslovně a v angličtině to působí trochu nepřirozeně, zní mi to prostě jako "čenglish". Hned ta první věta - "I introduce you my first green long dress." Zkusila bych to nějak přeformulovat, třeba "I would like to show you to my first long dress." Neměla jsem v úmyslu do Vás rýpat nebo Vás poučovat, textu určitě rozumět je a to, jak lépe formulovat věty, by bylo asi na delší diskuzi. A sama rozhodně nejsem odborník :)

      Vymazat
    3. Rozumím. Problém bude v tom, že překládám angličtinu do češtiny :-)))

      I would like to show you to my first long dress. - tak tahle věta určitě není americká angličtina. Podle mne je správně "I would like to show you my first GREEN long dress." To druhé "to" tam podle mne není správně. Já nechci ukázat šaty, ale představit je. Ukázat mohu i něco staršího, ale představit první zelené dlouhé znamená, že je to nové, co ještě čtenáři neviděli. Použivám "introduce" - jako zdůraznění, když to ten čtenář čte, představuji něco nového! Proto tam není I would like to introduce you... a ani průběhový čas. To je jako, když oslovujete: ladies and gentlemen, I introduce you etc.!

      Vymazat
    4. Ano, mám tam "to" navíc, to jsem napsala nedopatřením. Mělo to být "I would like to show you my first long green dress." Ještě jsme tam obě nějak zamotaly pořadí přídavných jmen, nejdřív by měla být číslovka, pak velikost a nakonec barva. Nejsem si jistá, jestli bych právě použila "introduce", když mluvím o neživé věci, to mi tam moc nesedí.

      Vymazat
    5. Když šaty to jsou pro mne "milášci" :-))) Tak bych to asi uzavřela.

      Vymazat
  7. Grrrr... Dokonalá jako vždy! A ta zelená k zrzavé je luxusní!

    PS: A že já díky Tobě na ty stránky Vangel lezla! Teď nějaký šátek musím mít... (i když ho vůbec nepotřebuju...) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Doporučuji ten červený károvaný.

      Vymazat
    2. Mám už (díky Tobě) hrubší černý, lesklý černý a teď chci námořnický... :-)

      Vymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!