pátek 25. března 2016

My Hair Care Routine

Mám radost, že jste projevili zájem dozvědět se víc o tom, jak pečuji o své vlasy. Po mé zkušenosti s různými salony, jsem se před pár lety rozhodla si barvit a stříhat vlasy sama doma. Má to své výhody: ušetřím a je to přesně tak, jak chci. Nevýhodou možná je, že asi trošku někdy ucpu odpad.

Stříhám se tak jednou za pět týdnů a používám profesionální nůžky značky Jaguar. Zastřihuji si konečky a otravuji doma, jestli je to vzadu bez zubů. Možná bych střih změnit mohla, ale ve třiceti jsem měla docela krátké vlasy a nyní si užívám různé drdoly, copy a culíky.

K barvení používám přírodní přáškovou hennu od Henne Color v odstínu měděná, která stojí 156,- kč, mají ji v bioo.cz, a balení mi vyjde i na tři barvení. Barvím se asi tak jednou za tři, čtyři týdny dle časových možností. Postupuji víceméně dle návodu. Umyji si vlasy šamponem Henne Color, měděná, který stojí 194,-Kč. Potom aplikuji připravené blátíčko z henny na ručníkem vysušené vlasy a nechám působit tři hodiny pod mikrotenovým sáčkem a kulichem. Ano, chodím doma v kulichu, aby byly vlasy v teple a henna hezky obarvila mé šediny, které opravdu zakryje! Potom hennu z vlasů důkladně vymyji a aplikuji opět Henne Color šampon, do konců dávám kondicionér značky Balea z DM, ten fialový. Když jsem hodně líná, použiji hennu na suché vlasy a až pak myji. Funguje to také a rozdíl kromě mě samotné nikdo nepozná. Někdy použiji arganový olej nebo bambusový olej do konečků. Většinou nepoužívám tužidla, ale jen lak na vlasy značky Saloos k zafixování konečné úpravy účesu.

Po umytí, když nemám čas na přirozené schnutí, používám fén Valera SN 9200 T RC Swiss Nano 9200 Ionic Tourmaline, který je opravdu efektivní  díky 3 stupňům teplot, 3 rychlostem, ionizátoru a rychlosti vzduchu až 130km/h. Nedám na něj dopustit. Před kulmováním občas, když si vzpomenu, používám přípravek na ochranu vlasů, Avon nebo L'Oreal liss ultime heat protectant. Používám kulmu CeraWand, která je praktická, na displayi je zobrazována aktuální teplota, má otáčivý kabel a její cena byla 420,-Kč. Z této kulmy mám velkou radost, protože je poměrně lehká a mohu ji brát i na cesty a hlavně mi vlny po ní drží!

Možná jste čekali od mého článku více informací nebo nějaký skvělý trik, ale ten já neznám. Jen doporučím denně lžičku nebo dvě lněného semínka. Vlasy mám nejspíš po babičce, která ve svých 87 letech má i přes své šediny stále krásný účes skoro jako Nataša Golová ve filmu Hotel modrá hvězda.


I decided to write an article about my hair care routine. First of all, I color and cut my hair at home to save money and get the results I want.  I cut my hair every five weeks with my professional Jaguar scissors. I cut just the ends and bother my family to check my haircut. I could change the cut but at thirty I had pretty short hair so I'm enjoying various hairstyles for long hair now.

I use Henne Colory, copper, it lasts me three coloring sessions. I follow the instructions. I wash my hair with Henne Color Shampoo, copper shade, and then apply henne color, wait for three hours with a plastic bag and a ski hat on my head, wash it with the same shampoo, apply Balea conditioner. Sometimes I use argan or bamboo oil on the ends. I use only Saloos hair spray to fix my hairstyle. 

I use  Valera SN 9200 T RC Swiss Nano 9200 Ionic Tourmaline hair dryer and occasionaly
L'Oreal liss ultime heat protectant. I do my curls with CeraWand which is the best curling iron I know. It is lightweight and the curls last!

Maybe you expected more but I don''t know any hair care tricks. I only can recommend to eat one tea spoon of linen seeds every day. I guess my hair is because of the good genes after my grandma who is 87 and still has, in spite of grey hair, a beautiful hairstyle like a movie star.  




  




38 komentářů:

  1. Interesting Post! i also love Hair Care with argan Oil and cut my Hair at Home :)
    The Pics are beautiful, especially the last one <3

    Happy easter Martina, lovely Greetings!

    OdpovědětVymazat
  2. Más nádherné vlasy :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Nejen krásné vlasy, ale moc hezky napsané!! J.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasy máte uplne uzasne a krasne. Je videt, ze Henna vlasy nenici tolik, jako klasicke barvy. Az si budu vlasy barvit, urcite sahnu po Henne. Velmi dekuji za krasny clanek. Vendula

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasy mas krasne, ani si k tebe neviem predstavit inu farbu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu nádherné vlasy a nádherná žena. Děkuji za článek.

    OdpovědětVymazat
  7. Your hair is absolutely wonderful. Your routine works perfectly ...

    OdpovědětVymazat
  8. ani ve snu by me nenapadlo, ze se staras o sve vlasy sama :)

    fashion blog http://www.sheistheone.ch/

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, ty máš tak nádherné vlasy, že by mě ani nenapadlo, že si je barvíš a stříháš sama :) Já bych se teda do ničeho takového nikdy nepustila - na barvení chodím ke kadeřnici a za profesionální přípravky utrácím velké peníze. Ale mám strach, že jakmile bych se o vlasy starala sama, že bych už žádné neměla :D I tak dost trpím na vypadávání a třepení.

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  10. Que melena tan maravillosa!!! El color de pelo te sienta genial a tu tono de piel, te lo dice una peluquera!!!
    Besos

    OdpovědětVymazat
  11. Též preferuji na barvení hennu, neboť mým vlasům velice prospívá (což nemohu říci o "klasických barvách").

    OdpovědětVymazat
  12. Perfect routine and wonderful hair!!!!!!!!!!!!!! <3!!!!!!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    OdpovědětVymazat
  13. Nedávno jste psala, že na psaní nejste:-) nějaká spolupráce v této oblasti?Posun k lepšímu....

    OdpovědětVymazat
  14. Já vždycky koukám na tvých fotkách, jak se ti nádherně lesknou vlasy. A ten odstín !:) radost pohledět :) Mary Magdalene

    OdpovědětVymazat
  15. Vlasy máte nádherné. I díky Vám si nechávám narůst dlouhé :o) Taky jsem kdysi Hennu používala, ale pak mi vadilo, že se to vždycky vymyje dozrzava. A hádejte, jaký fén jsem dostala od muže k svátku! Valeru :o) A to on sám od sebe...
    Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valera je prima sampon. Ta zrzava mi prave vyhovuje, takze ja jsem pro barveni uz jen hennou. Az na to nebudu mit silu, tak pak asi prijde nekdy v budoucnu na radu jiny produkt.

      Vymazat
  16. ako hodnotíš henna šampón? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatim velmi kladne. Velice mi vyhovuje a vzdy, kdyz z nouze nekde na cestach zkusim jiny, tak lituji, ze jsem si ho nevzala s sebou. Mohu jedine doporucit.

      Vymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!