středa 6. srpna 2014

In Prague

S manželem jsme si zašli na večeři do Mariny Grosseto Ristorante, která mne bohužel velmi zklamala. Objednala jsem si těstoviny s liškami na másle a kozím sýrem, které byly hodně přesolené a hlavně v nich byla spousta petržele a pažitky, což mne vážně překvapilo. Servírka, která mi je doporučila, se mne zeptala, jak mi chutná, přiznala jsem že ani trochu kvůli petrželi a pažitce, která nebyla inzerovaná. Pak za mnou přišli ještě další tři lidé, aby mi vysvětlili, že nemohou vypisovat vše, co je v jídle a že přece v italské kuchyni se používá především pažitka a petržel, že jako s tím mám raději vždy počítat. No já tedy nevím... Já jsem si nestěžovala, ani jsem nechtěla jídlo vracet, jen jsem servírce odpověděla. Každopádně jsme cestou tam i zpět nafotili pár fotek v šatech, které jsem si šila. Jinak večer to byl velmi příjemný.


My and my husband went for dinner at the Marina Grosseto Ristorante in Prague which was quite a dissapointment for me. I ordered pasta with mushrooms and goat cheese not only it was way too salty but also it was full of parsley and chive which was quite surprising. The waitress who recommended this meal asked me how I liked it. I honestly answered her that I didn't at all due to parsley and chive about which I had not been informed as a part of that dish. Then three other people came to me to explain that they cannot list all the ingredients and that Italian cuisine is full of parsley and chive, and I should always expect it. Well, not sure about that... I did not complain and did not want to return it I just answered her question. Anyway, on the way there and back we took a few pictures in my DIY dress. Otherwise it was a very nice evening.

 
 
 

Mé zklamání je asi vidět. You can see the dissapointement in my face.
 
 
 
 

38 komentářů:

  1. Ta druhá fotka je skvělá :)
    Mně v GM vždycky zatím chutnalo a hlavně miluju to prostředí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! To jsi mne potěšila, protože takové manžel moc nemá rád a vždy říká, ať se raději usmívám, že jinak vypadám divně. Já jsem ji sem dala na zkoušku ;-)

      Vymazat
    2. Z toho si nic nedělej, mě ten můj taky pořád nutí se usmívat a dívat se do objektivu :D

      Vymazat
    3. :-))) Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Když bych se náhodou chtěla tvářit svůdně, tak se mne ptá, jestli nejsem naštvaná...no pak už trochu jo, ale to vypadám jinak. Tedy myslím.

      Vymazat
  2. Ty šaty jsou sci-fi, ani s odstupem času nechápu jak jsi je ušila resp. vymyslela, moc ti sluší, jsi v nich štíhlá jako žížalka. Na těchto fotkách jsi hodně podobná modelce Krainové, ale hezčí. J.

    OdpovědětVymazat
  3. Šaty jsou moc hezký a ty boty je úžasně pozvedly :)
    V Marině jsme byla jednou a byla jsem moc spokojená, jen jim to dost dlouho trvalo :/ A nevím, myslela jsem si, že v italské kuchyni je nejvíce bazalka, česnek a oregano :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Ty boty jsou naprosto skvělé i na chození :-) Ještě mám červené, zlaté a bílostříbrné :-)

      Vymazat
  4. This dress is made for you, perfect. Prag must be a very beautiful city.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty saty jsou luxusni! Do MG nechodim nijak moc rada, nevim, je to moc uspichane a plne. Obecne me timto rozciluji pobodky Grosseta. Nevim proc nuti cisniky malem do behani a tim uplne narusuji klidnou atmosferu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát! Manžel tam právě chodí rád hlavně obchodně, a tak jsme tam vyrazili. Ovšem tatarák z tuňáka je moc dobrý.

      Vymazat
  6. Beautiful pics, dear lady! Your dress is awesome, you look stunning .. despite the disappointment of the meal. Happy week, dear doll.

    OdpovědětVymazat
  7. fotky cim dal tim lepsi :) pazitka by mi nevadila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to jiné, když fotí manžel a ne dítko na kompakt či já na samospoušť :-) Děkuji moc! Pažitku už od malička nemůžu.

      Vymazat
  8. to muselo byt neprijemne, ze za tebou chodili ludia, aby ti vysvetlili ako to chodi v taliankych restauraciach..pride mi to neprofesionalne.. Velmi sa mi paci strih siat, krasne ti sedia, aj topanocky su take menj tradicne, mne sa take hrube opatky velmi pacia :-)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně si myslím, že to takto v té správné italské nechodí. Přece jen jsem v Itálii byla mnohokrát a to nemluvím o zbytku světa. Nebyli vyloženě nepříjemní, ale asi je udivilo, že jsem byla k servírce upřímná...no když se zeptala.

      Moc děkuji!

      Vymazat
  9. You look fab in this amazing dress!!!!! I love the print!!!!!!!!!
    Kisses doll!!!
    Expressyourself

    My Facebook

    OdpovědětVymazat
  10. Jsi opravdu krásná! Nádherné šaty, účes, doplňky... No manžel se náramně má :-) Jinak doufám, že vše vyjde a taky si budeme moci vyjít k těm krásným pražským scenériím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, ty mne vždy svým komentářem zlepšíš náladu potěšíš. Děkuji velice!

      Vymazat
  11. Dear Martina, I'm sorry you had this bad experience with Italian cuisine. I'm sure Chef Oldani (he is the best Italian Chef and an eye candy too) would have disagreed about the use of parsley. In Italy we add a finishing touch to dishes with basil or parsley, but the flavour of the aromatic herb must not be overpowering. Sorry for the long comment. You look fabulous in red darling, and when I come here I do know I'm going to see another amazing look :-)
    Baci,
    Coco
    Coco et La vie en rose / Bloglovin / Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. You are so sweet, Coco! Thank you for your understanding comment and appraisal.

      Vymazat
  12. Ty boty jsou tak krásné, celý outfit se mi moc líbí:)

    OdpovědětVymazat
  13. Šaty jsou naprosto úchvatné a mě se moc líbí druhá fotka. Jinak zkušenost mám podobnou z úplně jiné restaurace, kde na mne přilít(do slova a do písmene)sám kuchař. Sedl si ke mě ke stolu a ječel co bych nechtěla. Nejednalo se o žádnou luxusní restauraci, ale i tak mě přístup velmi pobouřil, tohle by si neměli dovolit ani v 4-té cenové..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se stane. Tohle proběhlo v klidu. Jen už vím, že tam nepůjdu.

      Děkuji!

      Vymazat
  14. Wow, vypadala jsi opravdu skvostně! Celkový outfit na mě působí elegantním a příjemným dojmem! A ještě ke všemu v krásném městě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Jsem ráda, že se ti to líbí, zvlášť, když jsem je šila sama a i vymyslela.

      Vymazat
  15. Krásný den. Dostala jsem na Vaše stránky odkaz a musím říci, že se mi moc líbí. Oblečení a doplňky super, prostě sluší Vám to. Ty černé, vysoké boty jsou úchvatné........ Jste nádherná inspirace, jen tak dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát za tak potěšující komentář. Budu se snažit.

      Vymazat
  16. Krasne saty, krasna zena!:)L.

    OdpovědětVymazat
  17. Škoda toho jídla, ale jinak ti to moc slušelo!

    OdpovědětVymazat
  18. You are very elegant ( and beautiful! )...I love the dress and the shoes are amazing!
    What a pity you didn't like the food...in any case...not every Italian recipe contains parsley or chive. I know it for sure!! :-)
    A kiss from Italy

    OdpovědětVymazat
  19. To mě mrzí, každopádně ty šaty jsou luxusní!!

    OdpovědětVymazat
  20. Wow Martina you rock that dress, what a stunning print, and the chunky heel shoes gives it a great edge. I hope to walk Charles Bridge soon and to get to meet you in Prague!
    FF

    OdpovědětVymazat
  21. Tedy Marti, ty šaty jsou naprosto skvělý! Jsi v nich fakt kočka a hubená jak žížala. :) A botky jsou super!

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!