čtvrtek 18. dubna 2013

Paparazzi

V Japonsku není vůbec jednoduché nenápadně vyfotit kolemjdoucí, aniž by si toho všimli a zároveň fotka za něco stála. Ono to vlastně není nikde jednoduché, ale v Japonsku je prý nějaký zákon (u nás určitě bude taky nějaký), že fotit lidi bez jejich souhlasu na ulici či jinde na veřejnosti je zakázáno. Prý už pár lidí bylo potrestáno. Pro účely blogu jsem to trochu porušila, ale jak jinach bych mohla přivézt ukázky outfitů Japonek i Japonců. Fotky byly pořízeny především blízko nějaké turistické atrakce, kde my smrtelníci v podpatcích nechodíme, buď jsme měli pohorky (výlez na sopku) nebo při menší náročnosti (mnoho schodů a chrámy) tenisky. Japonky to příliš neřeší a vyjdou si v lodičkách a lehkém oblečení. Já to tedy řeším, protože bych určitě hned nastydla a měla zánět ucha či čehokoliv jiného. Japonci jsou asi odolní, ale přesto všude nosí roušky. Buď aby nenakazili ostatní nebo něco nechytili. Pro nás Evropany je to zvláštní, ale přitom to dává smysl, když mám rýmu a do práce musím, tak si vezmu roušku. No nic, zpět k módě: Už minulý rok jsem psala, jak Japonci milují sukýnky a kraťásky, prostě dívčí styl, ale někdy až příliš á la Lolitka. Ovšem typická kombinace je krajková sukýnka a conversky či kotníkové boty. V oblibě jsou také khaki parky. Také se snaží být vysocí. Jeden extrém je hned na první fotce. Jak se vám outfity líbí?

Slečna byla vcelku vysoká, ale díky botám převyšovala ostatní





I crocsy je možné zahlédnout
 


Všudypřítomné "V", znak míru podle někoho vítězství, na fotografiích (podle některých chtějí dívky vypadat roztomile a někdy jde o pózu malé bezbranné holčičky na rozdíl od západních žen, které chtějí působit spíše žensky a sexy). "V" není nikde přesně definováno, prostě je to takový zvyk.

Tento outfit se mi velmi líbil

Menší výšlap na sopku

Přiznám se, že viditelné nohavičky od silonek se mi příliš nelíbí

Tato jediná fotografie je z města, všimněte si přechodu pro chodce napříč křižovatkou





35 komentářů:

  1. Opět skvělá exkurze. Díky, žes na sebe vzala roli paparazzi, i přes zákazy a příkazy a díky tomu můžeme šmírovat, co nosí japonky :). Ty první platformy jsou zabijácké :-), konversky a krajková sukýnka se mi líbí, je to křehké, ženské a ležérní. Outfit - který se líbil Tobě - taky říkám ano....a výšlap na sopku v podpatcích a tropic šortkách - to je mazec. Moc povedený článek Marti!!

    OdpovědětVymazat
  2. Uf, některé outfity jsou teda síla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Je to asi jako vsude. Neco je sila a neco hezke. Pro ponozky v sandalich ale nemusis jezdit daleko. :-D me se tvuj clanek moc libil. Velmi zajimavy ...

    OdpovědětVymazat
  4. Super paparazzi jsi ! :)
    Zajímavý styl ...
    Ale ten přechod mě vážně dostal ! :D

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ten přechod je dost dobrý, jeden takový už jsem viděla kdysi v USA.

      Vymazat
  5. Skvělý článek! Taky mě nejvíce zaujal ten "džínový" outfit :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tá prvá slečna je hustá, sa mi zdá, že má nejaké veľké tie boty :-O Každopádne, super článok, niečo, čo za normálnych okolností na ulici len tak nevidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony Japonky velké boty vůbec neřeší. Řekla bych, že většina nosí větší lodičky. Aspoň je netlačí pátá. Nosí je jako nazouváky a hezky jim klapou jako pantoflíčky.

      Vymazat
  7. No tak nedá se jim upřít styl, ty kraječky a sukýnky se mi moc líbí a všechna čest Marti, že jsi byla tak odvážná a pěkně nám to nafotila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jupí!!! Tak nakonec ti japonci nenosí až tak jiné oblečení (až na první fotku), ale stejně mi to celkově přijde nějaké hezčí... Možná proto, že tam mají slečny ty pěkné lehké sukénky a vypadají jako dívky, kdežto v Praze mi přijde, že tohle je něco, co si slečny nějak nechtějí připoštět:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Některé jsou hezké, ale některé z outfitů, to je teda síla :D:D Ale ať si každý nosí, co chce :)

    OdpovědětVymazat
  10. Paráda, to jsem chtěl vidět. Známé pamětihodnosti fotí profíci, ale jak vlastně vypadají tamní lidé, nevíme.
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  11. Těch vykukujících nohaviček jsem si teď všimla i tady a taky se mi to nelíbí. A při pohledu na lodičky na sopce mě začaly bolet nohy :))

    OdpovědětVymazat
  12. Docela velké procento japonských dívek a žen nosí sukně. To se mi líbí, černé pučocháče ke světlým vyloženě lehkým kouskům už tak moc ne, ale je v tom vidět určitý trend. Děvče v džínových šatech a leopardíma botkama je opravdu nej:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě neexperimentují příliš s barvami, ale sukně nosí opravdu hodně a ve městě podpatky.

      Vymazat
  13. Japonci se nebojí v oblékání experimentovat a často se jim to vyplácí :-)

    OdpovědětVymazat
  14. To je skvělé. Přesně od nich bychom se mohli učit, jak ignorovat a nekomentovat, to co nosí druzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak...bohužel v Čechách někdy komentují lidé, kteří by opravdu měli mlčet a raději přemýšlet i nad sebou.

      Vymazat
  15. Zaujimavé sledovať iné kultúry v obliekaní. Ja mám rada ľudí s fantáziou, čo sa neboja experitmentovať. Myslím, že Japonci k ním určite patria :)

    http://www.margifashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Moc pěkně si to zdokumentovala! Ty leopardí botky jsou super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Celý outfit s těma botama mne zaujal nebo spíš ta slečna?

      Vymazat
  17. Wow...japonky jsou proste uzasne a niceho se nezaleknou. Moc se mi ta jejich extravagance libi, to je pak na ulicich pokoukani...a ten divci styl jim proste sedi. Tady v Italii se zase bohuzel moc divci svezesti nevidi:(

    OdpovědětVymazat
  18. Nektere outfity jsou moc pekne:) diky za zprostredkovani nahlednuti do jineho kultury:)

    OdpovědětVymazat
  19. uuf, hned ta první fotka je tak nějak děsivá..Ale jinak moc zajímavé:-))

    OdpovědětVymazat
  20. Nějak bych řekla že Japonkám chybí styl, vkus a cit pro kombinace....Je to dost zvláštní v zemi kde se tak nádherně aranžují květiny, krásně maluje a vůbec se na vnější krásu klade dost důraz docela zvláštní....ale třeba prostě oni řeší jen něco a ostatní hážou za hlavu. Protože jinak by takové hrůzy na sebe snad ani nenavlékly. Ono už ta jejich posedlost Anime o něčem svědčí, proto ta stylizace do rozkošných děvčátek i starších ročníků....

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!