neděle 7. dubna 2013

Jídlo v Japonsku - II. část

Kromě sushi si v Japonsku můžete pochutnat na jejich typické polévce, která se nazývá ramen. Tato polévka je podobná našemu masovému vývaru s nudlemi. Jen bývá servírována jako hlavní jídlo, neboť je mnohem vydatnější díky řadě dalších přísad (sušené houby, mořské řasy nori, wakame nebo kombu, sojová omáčka, miso, atd.)

Dalším pokrmem, který je podobný našemu českému vepřovému řízku, je tonkatsu. Jen je podáván s rýží, což je pro našince poněkud neobvyklá kombinace. Já řízky příliš v oblibě nemám ani v Čechách, takže mne tento pokrm nezaujal. Nicméně pro české děti je to přijatelný japonský pokrm.

V Tokyu nás nejvíce nalákala německá restaurace, kde jsem si dala smažené krevety či spíše garnáty  (tempura shrimp) a manžel smaženou vepřovou panenku. Tedy nic zdravého to nebylo, ale rozhodně chutného. Pivo měli naprosto vynikající. Ono by mi po dlouhém dni chození po Tokyu a cestování Shinkanzenem (o rychlovlaku příště) asi chutnal i Miller High Life (prý nejhorší pivo na světě). V Tokyu jsme byli dva dny jen my dva. Pro děti obecně tam asi příliš zábavy není, a tak jsme toho také stihli vidět mnohem více.

Dalším gurmánským zážitkem, o kterém se chci tady zmínit, je několika chodové menu v novozélandské restauraci. Menu bylo výtečné. Fotografie znázorňují postupně jednotlivé chody. Byl to neskutečný kulinářský zážitek, asi druhý v mém životě (první byl v restauraci  Bellevue v Praze).

Ještě chuťovka k obědu: výborná hříbková pizza. V Japonsku jsem zatím asi měla tu nejlepší pizzu ze všech. Nebyla totiž s ničím rajčatovým :-)

Ramen a já

Ramen
Tonkatsu

Naštěstí všude mají vystaveny atrapy jídel, takže jen ukážete, co chcete

V německé restauraci bylo živo

Smažení garnáti a vepřová panenka
Před novozélandskou restaurací

S předkrmem

 
 
Před pizzerií v Tokyu, opět znázorněná jídla
Prosím, chci se vejít do záběru!




23 komentářů:

  1. Miluji takováhle jídla :))

    Prosím tě, o vyplnění mého testu! :) Děkuji za tvoje odpovědi.:)

    > http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/test.html

    OdpovědětVymazat
  2. Hrozně ti to sluší Marti :) Je vidět, že spokojené břicho dělá své :) Hmmm ty garnáti a polévka, mňam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu polévku ramen jsem vůbec neznala, v asijských restauracích si občas dáváme miso, ale polévku s tímhle názvem jsem ani nikde neviděla... Ale musím říct, že mě tvoje články na Japonsko fakt nalákaly a doufám, že se tam jednou taky podívám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to prima objevit něco nového, jiného. Ještě bych ráda do jižní Ameriky.

      Vymazat
  4. To je super nápad,s vystavením toho jídla :) Sushi bych ráda zkusila,ale jelikož ryby nejím,asi to pro mě neni nejvhodnejsi
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty atrapy jsou dokonalé. Jídlo vypadá jako "živé." Sushi je i s okurkama, to chutná dětem, nebo i jiné zeleninové druhy.

      Vymazat
  5. Páni , zase jsi tak kráásná ! ;-)
    Jak to děláš ? Prozradíš mi to někdy ? :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za tyhle posty o Japonsku:)můj syn se učí japonsky a moc si přeje navštívit Japonsko.Tak snad mu to brzy splním:)

    OdpovědětVymazat
  7. Omlouvám se, ale opravdu je ta pizza hříbková? Vypadá to jako prachobyčejné žampiony...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to nějaké japonské hříbky, ale určitě to jako žampiony, jak je známe my tady, nejsou. Nebo jsou to možná japonské žampiony, ale mně to chutnalo spíš jako hříbky. Kamarádka nám i vařila z hub, ale název nevíme, protože v samoobsluze mají desítky různých hříbků, houbiček, hub atd.

      Vymazat
  8. Martí, krásné fotky, uplně se mi tady sbíhaj sliny :D:D tu pizzu bych si dala.. :)
    Ty atrapy jídel jsou super, měli je vystavené i v Turecku a my se sestrou jsme si naivně mysleli, že je to opravdové jídlo :D:D Vypadalo to vážně opravdově..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ten nápad moc líbí. Zvlášť v zemích, kde nerozumím nebo ta jídla neznám, i když jsou v angličtině.

      Vymazat
  9. všechno vypadá úžasně, muselo to být velmi chutné! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Ta poslední fotka je dobrá :)) Ale moc mě zaujaly ty atrapy jídel, to vůbec nevím, že existuje! A při prohlížení fotek jsem si uvědomila, že mám hlad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty atrapy jsou tak perfektně udělané. Restaurace ta jídla uvaří, dají je té firmě a oni podle toho vyrobí přesné kopie. Už jsem psala, že by se mi to líbilo i někdy tady.

      Vymazat
  11. Ach, ramen, dala bych si! Ale není trochu "hřích" chodit v Japonsku do Německé restaurace...? :-))

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když na té Ginze jsme jinou "přívětivou" nepotkali a už jsme měli pořádný hlad. Nikde jsme neviděli žádné sushi a ramen jsme podruhé v jednom dni nechtěli. Moc jsme si přáli potkat steakovou restauraci, ale vše bylo tak hrozně rychlé, že jsem neměli čas jít do hotelu a v angličtině se doptat (stejně pak nevěděli). Prostě nebylo možné stihnout vše. Tak jsem si druhý den večer dali alespoň to výborné novozélandské masíčko a hlavně číšník uměl skvěle anglicky. Bylo to velmi příjemné.

      Vymazat
  12. Takového jídla...paráda:-)) A na fotkách Ti to opět moc sluší:-)

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!