čtvrtek 14. května 2015

Weekend Trip to Cesky Krumlov

  O druhém květnovém prodlouženém víkendu jsme s rodinou navštívili okolí Českého Krumlova. Ten byl tentokrát aktivnější a užívali jsme si především jízdy na kole. Ubytovali jsme se v moc hezkém penzion U Terezky ve Frymburku. V pátek jsme především jezdili na kole a taktéž v sobotu dopoledne, kdy jsme využili přívoz z Frymburka. Potom jsme jeli asi 20km po cyklostezce kolem Lipna zpět do Frymburka. Trošku pršelo, ale nám to vůbec náladu nezkazilo. V Lipně jsme si dali v rámci přestávky výborný oběd.
     Později odpoledne jsme jeli autem do Českého Krumlova, kde se mimo jiné konaly oslavy osvobození města americkou armádou, proto můj svetr tak hezky ladí s americkou vlajkou :-) Krásné historické město má své kouzlo, které ani popsat nelze. Báječný zážitek!
     V neděli jsme navštívili stezku korunami stromů, která je zakončena 40 metrovou vyhlídkovou věží. Nahoru jsme vyjeli lanovkou. Bylo docela chladno a dost foukal vítr, ale nám to nevadilo, protože ten zážitek stál za to. Naštěstí jsem měla s sebou i zimní čepici a bundu. Z věže se nám naskytl fantastický výhled na téměř celou část Lipenského jezera, okolí Šumavy, Novohradské hory a Alpy. Je tam i nejdelší suchý tobogán v České republice (52m).


    During the second May weekend, we visited with my family Cesky Krumlov and its surroundings. It was more active this time. We enjoyed especially cycling. We stayed in a very nice guesthouse U Terezky in Frymburk. On Friday we went mainly cycling, and also on Saturday morning. We took ferry to get us on the other bank of the lake from Frymburk. Then we were cycling about 20 kilometers on the cycle path around the Lipno lake back to Frymburk. It rained a bit, but we were in good mood. In Lipno we took a break for a delicious lunch.
     
Later in the afternoon we went by car to Cesky Krumlov, where among others the celebration of the liberation of the US Army took place. Therefore, my sweater resembles to the American flag :-) Cesky Krumlov is a beautiful historical city and it has its own charm that cannot be even described. Wonderful experience!
     
On Sunday, we visited the trail treetops with 40-foot observation tower. We rode the cable car up. It was quite cold and quite windy, but we did not mind because the experience was worth it. Luckily enough I had with me a winter cap and a jacket. From the tower we could see fantastic views of almost the whole of the Lipno
Lake, near the Šumava, Novohradské mountains and the Alps. There is also the longest dry toboggan in the Czech Republic (52 meters).

  
 
 
 
 
 
 
 
 

15 komentářů:

  1. Great reportage, is a beautiful place. Your nice casual look is very suitable for sightseeing.

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že jsi si výlet užila. :) Já mám Český Krumlov hrozně moc ráda a Šumavu také! Když jsem byla malá, jezdila jsem s rodiči na Lipno každé léto. Pak už nás to přestalo bavit (hlavně teda rychle měnící se počasí) a začali jsme jezdit k moři. Teď mi Šumava a Lipno moc chybí, plánuji tam menší dovču s přítelem v létě, tak snad to vyjde. :) Naposledy jsem tam byla v zimě na Kramolíně, což je vlastně hned pod stezkou Korunami stromů :) Jinak máš opět hezké outfity! :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  3. Your elegance stands out even more when you are wearing sporty outfits!
    Baci,
    Coco et La vie en rose fashion blog - Valeria Arizzi

    OdpovědětVymazat
  4. To musel být super víkend :-) V Krumlově je nádherně, mám to tam ráda :-) A ve Frymburku jsem taky několikrát byla, mám k němu citové vazby z dětství :-) A prý že neumíš psát, vždyť to máš krásně napsané! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. To bol teda pekný víkend Marti. Krásne fotečky.

    OdpovědětVymazat
  6. Krumlov miluju, je to tak jako v pohádce..

    OdpovědětVymazat
  7. Wow ,looks like a fantastic Place ,so many interesting Stuff!
    You look so lovely with the casual Outfits ,especially the Beanie suits you very well :)

    kisses

    OdpovědětVymazat
  8. tá prvá fotka je úžasná, máš tam super vlasy! ale jasné, že sa mi páčia aj fotky mesta :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  9. That toboggan slide looks fantastic! I want to go.

    bisous
    Suzanne

    OdpovědětVymazat
  10. Hodne zajimava mista. Vubec jsem nemela tuseni, ze existuji..

    OdpovědětVymazat
  11. Lovely trip, beautiful pics and perfect easy look!!!
    xo Paola
    Expressyourself
    My Facebook

    OdpovědětVymazat
  12. Nemůžu se nezeptat .... Sklouzla ses?:)))
    Obojí, i pruhované triko i svetr se mi moc líbí, konverzky též!

    OdpovědětVymazat
  13. Me encantan los looks Navy!!!! Que preciosas fotografias!!!!
    Un besote

    OdpovědětVymazat
  14. Świetne miejsce, może je kiedyś odwiedzę. W ubiegłą niedzielę byliśmy w Ostrawie. Pozdrawiam.

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!