pondělí 8. dubna 2013

Jak si chránit své oblečení před potem

V Japonsku jsem objevila samolepící podušky, které eliminují skvrny v podpaží. O jejich existenci jsem věděla již před tím, a tak jsem neváhala a koupila černé, béžové i mini verzi. Podušky jsou samolepící o tloušťce 1 mm a lepí se na oblečení do podpaží. Jsou velmi příjemné na dotek, obsahují stříbro a drží na místě, nehrnou se. Díky poduškám si mohu chránit především saka, ale jsou vhodné i do svetrů, halenek či košil.

Zajímavostí jsou i pratelná "potítka," která se nasazují na ramínka od podprsenky.

Další možností jsou podušky, které se lepí přímo na kůži. Koupila jsem je přes
Amazon.com, ale nemám s nimi dobré zkušenosti, neboť zanechávají na kůži červené fleky. Není je možné nosit déle jak 2 hodiny.

Ještě pár poznámek k pocení: 
 
Pokud vás trápí hyperhidrosa, tak pravděpodobně již máte prostudovaný celý internet včetně možností odstranění nadměrného pocení (botox, iontoforéza, sympatektomie). Pokud mátě někdo zkušenost s iontoforézou, prosím napište o tom do komentářů.

V tomto článku jsem chtěla pouze představit pár věciček, která mi trochu pomáhají proti pocení. Svůj běžný antiperspirant asi máte každý svůj vyzkoušený, pro mne je to momentálně Eucerin z lékárny, ale ten mi nestačí, proto občas aplikuji Driclor, což je ovšem zase poměrně náročné, protože docela na kůži štípě a svědí. Nicméně docela funguje. Ovšem pokud si obléknu například světlemodrou košili, tak mi nepomůže vůbec nic. Proto jsem uvítala, když jsem objevila samolepicí podušky, a nedalo mi to se s vámi nepodělit.

Krabička od světlých podušek
Zadní a přední strana podušek
Krabička od černých podušek
Zadní a přední strana podušek
Krabička od mini verze tenčích podušek
Mini poduška do podpaží
Pratelné potítko/poduška do podpaží
Zadní strana s návodem

Potítko, které se uchytí k podprsence
Krabička od podušek, které se lepí přímo na kůži
Podušky, které se lepí přímo na kůži do podpaží
Kuličkový antiperspirant z lékárny
Tak trochu "dryák" proti pocení

Vlhčené ubrousky s obsahem stříbra

25 komentářů:

  1. Ach, ti Asijaté, vždy vymyslí nějakou praktickou blbůstku :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. To je docela zajímavé, taky jsem o tom už slyšela, ale nikdy jsem to neviděla. Kamarádka ze školy používala driclor a říkala, že jí to docela pomáhá:) Já používám jen klasický rollon:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě přemýšlím i o iontoforéze, ale všude jen samé kladné ohlasy a jen jedna firma. No nevím, jak to je pravdivé.

      Vymazat
  3. Já naštěstí na nadměrné pocení netrpím, ale jsou to zajímavé věcičky pro ženy, které mají s tímto problém..

    OdpovědětVymazat
  4. Já nedám dopustit na Rexonu ve spreji. Ovšem pokud chci aby mi hlavně v létě fungovala musím ji aplikovat hned po sprše, bez prostojů. O poduškách jsem slyšela, ovšem na vlastní oči jsem je ještě neviděla. Kdybych s přibývajícími roky začala problém pocení víc řešit, což je docela dost možné, tak jsem alespoň připravená. Díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som už uvažovala aj nad botoxom do podpazušia, vraj to pomôže. Ale nestojí to málo a po roku či dvoch treba zopakovať zákrok :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Botox pomůže asi na rok, ale trochu víc jsem se potila pod prsy.

      Vymazat
  6. Driclor je strašný "dryák", přesně jak říkáš, mně úplně spálil kůži, vůbec jsem ho nesnesla. Nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela je Triple Dry, nebo Obadan (ten je někdy v pohodě, někdy trochu štípe). Oba dva jsem objednávala z UK Amazonu a fungují skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem už na ně koukala, ale říkala jsem si, že to bude v podstatě Driclor.

      Vymazat
    2. Mně se zdají vážně lepší. Nejsou tak agresivní (především Triple Dry) a jsou minimálně stejně tak účinné. Ale zase na druhou stranu, každému vyhovuje něco jiného.

      Vymazat
  7. Tak ty potítka, které se přichytí na podprsenku jsou vážně zajímavá!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný článek Martino a podnětný. S pocením asi mám problém hodně z nás, já zatím nepřišla na to, čím to je - jestli hormonama či co, ale patřím k těm, kteří "vyprodukují" pocením vody dost :-). Ty polštářky jsou dobré vychytávky, škoda, že tady nejsou moc k sehnání...Hodně prý pomáhá s pocením šalvěj, ale moc jsem ji teda nezkoušela, protože mi nechutná. Takže jediné řešení jsou hold deodoranty, kvalitní bavlněné či vlněné oblečení, žádné uměliny a jinak nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šalvěj trochu pomůže, ale nemůže se užívat dlouhodobě. Jinak já jsem to zatím mimo jiné řešila spodními tričkami od Moira (funkční prádlo) nechala jsem si u nich šít na míru trička bílá a černá s velkým výstřihem, aby nebyla vidět v rozhalence, a ještě aby nebyla příliš dlouhá. Trika mi vyhovují a nosila jsem je celou zimu a i na jaře je obvykle nosím. Na léto mám pruhované. Bohužel nemají příliš vzorů.

      Vymazat
  9. Problémy s pocením moc nemám..ale tohle je super vychytávka :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nice post.
    would you like to follow each other,let me know :)


    http://mypersonalclosetbysamra.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. great post!
    thanks for follow me dear!
    follow you back now!
    xx
    veronica

    OdpovědětVymazat
  12. Velice zajímaví. Já nenosím oblečení, kde by bylo pocení vidět. Mám spíš problém, že si oblékám o jednu vrstvu méně než ostatní a občas nedokážu posoudit, jestli mi nebude moc horko a to jsem pak spocená hrozně. Ale u mě jde spíš o pocit - ne o fleky na tričku. Co se týče té ,,vychytávky", věřím, že se k nám brzy dostane nebotu už někde je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se potím hlavně v zimě, je to docela nepříjemné. Když podušky někde uvidíš, dej hned prosím vědět. Přece jen ty účty za čistírnu. ..

      Vymazat
  13. interesting! would you like to follow each other? let me know!

    OdpovědětVymazat
  14. Hodně zajímavé téma. Já nezakřiknout nadměrným pocením netrpím, ale podušky jsou skvělá vychytávka, která se hodí každému. Takže díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímavé...vůbec jsem o podobných potítkách neslyšela, ani nečetla:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Já velkým pocením taky hodně trpěla, ale mně tedy hodně pomohl právě Driclor a naštěstí mě nijak extra neštípal. Teď už je to mnohem lepší, takže vystačím s antiperspirantem. Nicméně v horkách se takový tip určitě bude hodit!

    OdpovědětVymazat

Přeji hezký den a děkuji za milé komentáře!